Klubbens 50-årsjubileum

Tyresö fotoklubbs 50-års fest firades i Alby friluftsgård lördagen den 15 september.

Ett trettiotal partysugna fotografer och familjemedlemmar samlades för att fira 50-åringen. Vi hade även två inbjudna gäster, Curt Allerberg som var med från första året 1962, och Bosse Parnevik, som också deltog aktivt i klubbens tidiga liv, då klubben hette Hobby-film Duvan. Båda två vann priser med sina filmer.

Firandet inleddes med en tipspromenad som bestod av 10 svåra frågor med fotografisk inriktning. Tävlingen vanns av klubben uppslagsbok Jan Bergström som dock hade god hjälp av sin fru. Som avslutning hade vi prisutdelning där vinnaren fick en fin ljuslykta.

Därefter tog vi del av en fantastisk buffé som vår mästerkock Natalie gjort i ordning. Alla uppskattade maten och vår ordförande hälsade alla välkomna och höll ett kort tal om klubben historia.

Efter middagen förflyttade vi oss en trappa upp där våra inbjudna gäster underhöll med sång och visade prisbelönt smalfilm från klubbens begynnelse. Det var mycket uppskattat och vi vill tacka våra gäster för att de ställd upp.

Kvällen avslutades med kaffe med tilltugg.

Kort beskrivning av klubbens historia finns på sidan Historik.