Mötet den 17 december

Några av oss rapporterade från julsalongens vernissage i Tyresö konsthall. Alla foton finns samlade i en hörna.

Samtal om regler vid tävlingar, både om antalet bilder per gång och om poängräkning. De nya reglerna finns att läsa under fliken Tävlingar.

Datum för nästa års första möte ändrades till den 20 januari. Därefter följer vi de tidigare datumen med möte var tredje vecka.

Fler idéer till teman för tävlingar, uppdrag och aktivitetskvällar efterlyses till nästa möte. Vad vill ni göra?

Agneta redovisade sin informativa sammanställning av hur man får djup i bild. Det var mycket bra gjort! Den finns att studera som artikel under fliken Uppdraget.

Till fika bjöds det på både glögg, saffransbullar och pepparkakor, som vanligt i december.

Månadstävlingen vanns av Ann-Mari med ett litet ångande ljus bland gatustenen. Hon blev även kvällens trea och årets totala vinnare. Stort grattis! Åke kom på hedrande andra plats för kvällen med ljussken i vattenpöl i gatan. Han kom också på tredje plats i årets slutsummering.

Kvällen avslutades med Hasses visning av bilder från jazzklubben och Uddby kraftverk.

Så får vi önska varandra sköna helgdagar och gott nytt fotoår!

Mötet den 25 november

Kvällen började med livliga diskussioner om klubbaktiviter.

Vi beslutade att från och med januari ha klubbmöten på tisdagar var tredje vecka. Innehållet ska variera mellan tävlingar, bildanalys och aktivitetskvällar. De sistnämnda kan innebära studiofotografering, utflykter osv.

Bildanalyskvällarna ska ha tema som förbereds av alla eller någon med specialkunskap om t.ex. en viss teknik vi vill pröva på. Till decembermötet ska alla fundera på hur man får djup i bilden. Detta redovisas med var sin bild och diskuteras i januari.

Även ändring av poängsättningen inför nästa år diskuterades, dock utan beslut. Vi får fundera på olika varianter till nästa möte.

Bildvisningar på möten är fortfarande välkomna men får gärna föranmälas till Lasse P i förväg så att vi kan få jämnare fördelning på mängden av bilder.

Till slut var det dags för kvällens tävling med tema Oktober. Svante fick flest poäng denna gång med vyer över dimmig sjö.

Allra sist bildvisning och fick vi följa med till Provence. Både Lasse P och Annette hade varit där, var för sig.

Mötet den 29 oktober

Efter lite tekniska trassel kunde Lars T starta kvällens genomgång om hur man kan göra fina julkort i Photoshop Elements.

Det rapporterades att det behövs ytterligare en städkväll för att få labbet i god ordning. Nytt tillfälle torsdag den 27 november kl 19.00.

Det kom upp en fråga om utflykt och som mål föreslogs Fjärilshuset. Inget datum bestämdes ännu.

Bengt vann månades tävling med "Högsta ISO" med bild på ljusspel i tunnel. Grattis! De tre bästa tävlingsbidragen kan som vanligt ses på första sidan.

Kvällen avslutades med två bildvisningar. Janne tog oss till Photokina i Köln där vi fick se lite annat än nya kameramodeller. Åke och Riitta berättade om sina upplevelser i södra Portugal där de fotat bland annat vita hus, branta klippor och annorlunda rondeller.

Mötet den 30 september

Nya idéer väcktes varpå vi bestämde att ändra på reglerna kring månadstävlingar från och med januari.

Det ska bli mindre tävlande och mer plats för bildanalys på klubbmötena. Läs mer under fliken Tävlingar.

Fotomässan har flyttat till Älvsjö där fotoklubbar har möjlighet att ställa ut. Något att tänka på inför nästa år. Däremot får klubben nu skicka in material och presentera sig i TyresöMagasinet.

Det blir fortsatt ordningställande i studion torsdag den 16 oktober kl 19.00. Med start i oktober ska Lars T. ha genomgångar av bildbehandling i Elements i början på varje möte.

Innan fikat tävlade vi med kollektioner om Tyresös fulaste plats. Janne hade hittat den allra fulaste platsen, parkeringen under Coop.

Kvällen avslutades med Hasses bildvisningar från finska björnarmarker, Madeira, Tensta, Klövberget och jazzkväll.

Albydagen den 21 september

Kameraklubben deltog återigen på den årliga Albydagen söndagen den 21 september på Alby friluftsgård.

Det blev en trevlig dag med fint väder och många besök runt våra skärmar. Kul!

Utmed gångvägen mot sjön visade klubbens medlemmar upp delar av sin produktion liksom bilder från klubbens aktiviteter.

Vi har också en ny fotoutställning på övervåningen på Alby friluftsgård där den kommer att hänga kvar ett helt år.

Blev du intresserad av klubbens verksamhet? Välkommen med på våra aktiviteter!

Mötet den 27 augusti

Deltagarna välkomnades tillbaka efter kort sommaruppehåll i verksamheten. Som en riktig magister frågade ordförande Lasse hur sommaren har varit.

Albydagen den 21 september planerades. Vi ska finnas med längs gångvägen mot sjön med skärmar där var och en får presentera sig som fotograf med fritt valda bilder. Torsdag den 18 september från kl 18 samlas vi i fotolabbet för att göra i ordning skärmarna.

Fotoutställningen ovanför cafeterian på frilufsgården ska förnyas till Albydagen. Medlemmarna får ta fram 4-5-6 foton var med valfria motiv. Vi hänger upp dem lördag den 20 september kl 11.00 samtidigt som vi tar ner de foton som hängt för påseende under det gångna året.

Därefter var det dags för en något annorlunda form av månadstävling. Bildspelen presenterades och visades en gång på duk en gång. När vi sett alla tio bidragen var det dags för poängsättning i vanlig ordning.

Kvällen avslutades med ytterligare bildvisningar. Lars T visade bildspel från Ältasjön och med Janne fick vi följa med på en regnig cykelsemester på Bornholm.

Mötet den 17 juni

Trots att sommaren var kommen samlades en trogen skara medlemmar samt en nykomling till terminens sista möte.

Vi pratade vidare om Albydagen. Tidigare har bilderna i lokalen ovanför cafeterian visat Tyresönatur ur olika vinklar. För omväxlingens skull ska vi frångå detta tema och välja fritt ur vår produktion. Ytterligare information finns på sidan Aktuellt.

Svante vann månades tävling med "Glädje" med bild på en glad liten 5-åring. Grattis! De tre bästa tävlingsbidragen kan ses på första sidan.

Vid fikabordet visade Åke en gammal liten manick som vid första anblicken inte var helt enkel att känna igen som självutlösare.

Kvällen avslutades med bildvisning. Hasse visade färska foton på björnar i vildmarken. Svante tog oss tillbaka till Sigtuna och sedan vidare till KTH-paraden och ekorren på trädet hemmavid.

Mötet den 28 maj

En något minskad skara samlades för diskussion, tävlan och bildvisning.

Vi bestämde att klubben ska vara med på Albydagen som i år infaller på söndag den 21 september. Vi enades om att klubben skulle anmälas till tidningen Foto där de i varje nummer presenterar en fotoklubb. Vi enades också om typsnitt till det nya logot. Nya teman för början av hösten diskuterades.

I denna månadens tävling fick Lars T flest poäng med sin fräscha kollektion på vårtecken. Grattis!

Kvällen avslutades med allmänna bildvisningar. De första var från den kylslagna Sigrunautflykten. Janne, Riitta, Åke och Bengt presenterade staden med bilder på trähus, gränder, portar, fönster och ruiner etc, liksom klubbmedlemmar som stockades kring träd, stubbar och tjärad klockstapel. Därefter fick vi följa med Ann-Mari på ett bröllop som hon fotat.

Kameraklubben ställde ut

Tio medlemmar från Kameraklubben ställde ut med var sitt foto i FotoVideos butik på Herkulesgatan 11 i Stockholm.

FotoVideo skrev ut och monterade bilderna som fanns att se i butiken mellan den 22 april till den 10 maj 2008.

Vårutflykt den 18 maj

Söndagen den 18 maj åkte vi till Sigtuna för att se oss omkring och fota den lilla staden ur alla tänkbara vinklar.

Mötet den 29 april

En arbetsgrupp berättade att labbet har nu delvis ändrats till fotostudio.

Lånade blixtar och softboxar testades och egna ska köpas in. Vi kommer också att få bakgrunder i olika färger. Välkomna att hjälpa till med en sista städning torsdag den 8 maj från kl 18.00.

Logoförslagen diskuterades och tävlan avgjordes. åkes bidrag med stiliserat objektiv rakt framifrån fick flest röster. Hans bidrag finna att se under fliken Tävlingar.

Månadstävlan med tema "Skönhet" vanns av Ann-Mari vars fasan fick 16 poäng. Hon fick också kvällens högsta poäng totalt. Specialutmärkelse går till Lars T som den enda som fick poäng för alla sina bilder.

Kvällen avslutades med Svantes bildvisning från bland annat en härlig resa i Norge, på paddor och Pridefestival. Lars T visade bildspel från Fuenteventura.

Mötet den 25 mars

Kvällen började med årsmöte som brukligt är i mars.

Det beslutades om en höjning av medlemsavgiften för vuxna till 200 kr. Efter de sedvanliga paragfraferna diskuterades årets aktiviteter.

Vårutflykten går till Sigtuna söndagen den 18 maj. Torsdagen den 10 april är det dags för vårstädning i labbet. I september kommer klubben att finnas med på Alby-dagen. Ytterligare utflykter och utställnignar diskuterades.

även denna gång hade vi en månadstävling som Lars T. vann med sin kollektion av pokerspelkort och marker.

Vi hann även med lite bildvisningar. Janne tog oss till klipporna i Hovs hallar i solnedgången, Hasse till Nyfors med strömsstarar och Lars T. till nya Tyresö centrum, Fuenteventura och julsalongen. Till sist visade Eddie några spelbilder utöver tävlan samt balettflickor.

 

Mötet den 27 februari

Det blev mycket diskussion om vårutflykten.

Efter en spännande omröstning beslutades att vi åker till Sigtuna, preliminärt lördag den 17 maj.

FotoVideo jobbar på med klubbens utställning. Bengt kommer att kalla till vernisage när det är dags.

Vi går vidare med den nya hemsidan. Åke efterlyste artiklar och bilder! På sikt kan det kanske ordnas att var och en kan ladda upp sina egna bilder men tills vidare skickas material till Bengt.

Lars T. hade med sig olika förslag till ny logo. Vi beslöt att ha en extra tävling om en ny logo nästa gång. Läs mera i Tävlingar och Galleriet.

Månadens tävling vann Lars T med sina frusna löv. Eddies och Jannes bilder kom på andra och tredje plats.

Hasse visade kyliga vinterbilder från Särna-Heden. Kvällen avslutades sedan med att Eddie visade desto varmare bilder från Gran Canaria.

Mötet den 29 januari

Ett förslag till ny hemsidan presenterades och diskuterades. Det beslutades att Åke jobbar vidare med den.

Månadstävlingen var en kollektion på temat "Profil". Denna gång vann Riitta med sin fängslande kollektion av sniglar som finns att se på startsidan.

Hasse visade sköna naturbilder från Ågesta och Svante fick oss alla att längta till Gotska Sandön med härliga vyer därifrån.


Tillbaka